Dagboek: De week voor de (online) opening

Maandag 26 januari

We hebben er maanden naartoe gewerkt. Maar nu is het zover. Over precies één week gaat onze eigen webshop live! Natuurlijk is womoda.nl al een tijdje te bekijken, maar volgende week kun je hier ook naar hartelust voor sport fashion kleding en accessoires shoppen! Denk daarbij aan sportbh`s tot sportvesten. We willen toch nog even benadrukken dat we er erg trots op zijn dat we starten als premium reseller van het merk Purelime. Dat betekent dat we de totale Purelime collectie aan bieden: alle producten, alle kleuren, alle maten. Dankzij onze grote voorraad zal elke bestelling die wordt gedaan voor 17.00, dezelfde dag nog worden ingepakt en verzonden!

Maar zover zijn we nog niet. Deze week moet er nog aardig wat werk verzet worden, wat stiekem de nodige spanning met zich meebrengt. Niet alleen de grote dingen moeten geregeld worden, maar ook alle kleine puntjes op de i. Vandaag hebben we de laatste producten op de foto gezet en hier letten we natuurlijk ook op de kleinste details. Het is niet altijd even makkelijk om élk detail van het product goed in beeld te krijgen!

 

maandag-foto

 

Dinsdag 27 januari

Een erg drukke dag achter de rug. Naast de leuke en zichtbare dingen (foto’s, giftcards, pakketdozen), komt bij een webshop ook veel `onzichtbaar` werk kijken. De webshop moet namelijk snel en veilig zijn, maar ook `gewoon werken`. Om hiervoor te zorgen hebben we een `dedicated server` ingericht voor Womoda. Dit klinkt allemaal erg technische en moeilijk.. en dat is het ook! Maar gelukkig hebben wij Joep.

 

dinsdag-joep

 

Daarnaast zijn we vandaag druk bezig geweest met 1001 verschillende kleine zaken die allemaal nodig zijn voor een vlekkeloze opening van de webshop. Zo hebben we vandaag het zakelijke aspect geregeld omtrent de betalingsmogelijkheden. Vanaf maandag kun je daarom op womoda.nl betalen met iDeal, Master Card, Visa, PayPal en voor de Belgische dames Mister Cash. We vinden het belangrijk dat Womoda een veilige en betrouwbare webshop is en daar hoort ook een goede (online) ondersteuning bij van ons naar jou, daarom hebben we vanaf vandaag ook een speciaal support nummer waarop we 24-7 bereikbaar zijn. waarop we je bij vragen zo doeltreffend en persoonlijk mogelijk proberen te helpen.

Uiteindelijk zijn we vandaag tot in de late uurtjes bezig geweest met deze en nog veel meer dingetjes. Daarom hebben we ons met het avond eten even goed verwend; Een zelfgemaakte Naan Pizza stond namelijk op het menu. Heerlijk!

 

dinsdag-naan-pizza

 

Woensdag 28 januari

Vandaag stond in het teken van testen, testen en nog eens testen. Zo zijn we de webshop gaan bekijken met verschillende smartphones, tablets en pc’s op nog meer verschillende soorten browsers. Aanstaande maandag moet womoda.nl natuurlijk als een geoliede machine werken. Stiekem kom je dan toch nog een hoop puntjes tegen die er op de ene computer net niet zo fraai uitzien als op de andere computer. Al die punten zetten we vervolgens op onze to-do lijst. Die leek vandaag dan ook weer oneindig lang te worden…

 

woensdag-trello

 

Toch bracht de dag ook een hoop positieve dingen. Zo zijn de definitieve verpakkingen binnen gekomen! Elke bestelling wordt verzonden met een mooie, discrete verpakking die gewoon door je brievenbus past. Niet verplicht thuis blijven om je pakketje op te wachten dus! Dit zijn de dingen waar we gelukkig van worden deze week. Het zijn namelijk allemaal stappen in de juiste richting, waardoor we maandag kunnen gaan knallen!

 

woensdag-verpakking

 

Donderdag 29 januari

Het begint er vanaf vandaag al echt op te lijken. Een trots gevoel overheerst vandaag. Het is namelijk de eerste dag dat we met zijn allen door de webshop heen kunnen scrollen gevuld met alle Purelime producten. Bijna allemaal dan. Er moet namelijk nog een deel van de Purelime collectie binnen komen. Gelukkig kunnen we starten met de belangrijkste artikelen, zoals de sportbh’s, het functioneel ondergoed en een breed aanbod broeken, leggings shirts en tanktops. Een heerlijk gevoel blijft het wel om de webshop in dit stadium te kunnen bekijken.

 

donderdag-screen

 

Ondanks het fijne gevoel moeten de handen nog flink uit de mouwen. Dat staat natuurlijk weer gelijk aan overwerken tot in de late uurtjes. We proberen ondanks de vele uren wel goed voor onszelf te zorgen door gezond te eten en te drinken. Dus we hebben een lekkere salade gemaakt als krachtvoer om de avond door te knallen.

 

donderdag-food

 

Vrijdag 30 januari

De eerste bestellingen zijn binnen! We hebben vandaag namelijk een ‘pre-sale’ gehouden met een paar meiden om te zien hoe zij de webshop ervaren. Deze ‘pre-sale’ was voor ons de ultieme test om te zien of alles goed werkt, maar ook goed begrepen en ervaren wordt. Ontzettend blij waren we dus toen de dames unaniem positief waren over de totale ervaring. Uiteraard viel hier en daar nog een klein detail puntje op, die we dit weekend nog op gaan lossen. Maandag is het namelijk écht zover: dan gaat de Womoda webshop open voor het grote publiek! :)

 

vrijdag-bestelling

 

Zaterdag 31 januari & Zondag 1 februari

Tijdens het weekend zijn gewoon doorgegaan met het optimaliseren van de webshop, het plaatsen van producten en het voorbereiden op de livegang van maandag. We voelen de vlinders al, want we zijn ontzettend benieuwd naar de reacties.

 

Maandag 2 februari

Het is eindelijk zover! De Womoda webshop is geopend. Ga dus snel naar womoda.nl/shop en bekijk het aanbod sport fashion kleding en accessoires.

 

  • Sofie

    Spannend hoor. Succes, ik ben benieuwd! :-)

    • womoda

      Wij vinden het stiekem toch ook erg spannend ;) We zijn erg benieuwd naar wat je ervan gaat vinden Sofie!