Girl Power! Krachttraining voor vrouwen de nieuwe trend?

Een trend die we aan het eind van 2014 zagen opkomen, zal in 2015 domineren: het sterke, gespierde vrouwenlichaam. Doutzen Kroes met een sterk lichaam tijdens de Victoria Secret Show, celebraties met een wasbordje op magazine covers en heel veel instagram foto’s van ‘kracht-vrouwen’ maken duidelijk dat vrouwen massaal in het krachthonk te vinden zijn. De gespierde vrouw wordt door velen al bestempeld als het nieuwe schoonheidsideaal. Ik blijf erbij dat je niet naar een schoonheidsideaal moet kijken, maar gewoon naar jezelf. Voel je je fijn? Voel je je fit? Dan ben je mooi zoals je bent. Wat ik dan wél interessant vind van deze trend is dat krachttraining voor vrouwen ontzettend gezond blijkt te zijn.

 

girl-power-2

 

De combinatie krachttraining en vrouwen heb ik altijd een beetje vreemd gevonden. Ikzelf ben ook altijd bang geweest dat ik ineens gigantische spierballen zou krijgen en uiteindelijk met een half mannenlijf rond zou lopen.

 

Het leek me zelfs ongezond om als vrouw met zware halters aan de slag te gaan. Het tegendeel is me nu wel duidelijk; krachttraining is gezond. Een onderzoek door GfK Intromart toont ook aan dat het merendeel van de Nederlandse vrouwen het hier mee eens is: 77% van de vrouwen tussen de 25 en 35 jaar zegt dat ‘fit het nieuwe slank’ is en dat de gezonde levensstijl die daarbij hoort belangrijk is.

 

girl-power-3

 

Dun zijn is niet gezond, een sterk lichaam is dat wel. Een belangrijk voorbeeld hierin is in mijn ogen Doutzen Kroes. Ze sport als een ware topatleet (voor de Victoria Secret Show zelfs 2x per dag!) en eet alleen biologische, gezonde producten. Die gezonde levensstijl zit er al vanaf haar jeugd in, omdat haar moeder voedingsdeskundige is en haar opa biologische boer was terwijl ze opgroeide.

 

Met Doutzen Kroes als rolmodel is gezonde en verantwoorde voeding en fitness dan ook razend populair aan het worden in Nederland. Steeds meer vrouwen delen hun gezonde levensstijl via Instagram, Facebook of eigen blogs. Kijk bijvoorbeeld eens op het blog In Love With Health waarop Lisa haar gezonde recepten deelt. Ook het Instagram profiel Fitgirlcode laat zien dat het populair is om een ‘Fit Girl’ te zijn.

 

girl-power-1

 

Wat vind jij van deze trend? Zie je jezelf al vaker in de sportschool staan met halters in je handen of ga je toch liever een ronde hardlopen om jezelf gezond te voelen?