Buiten sporten? Draag de juiste kleding passend bij de temperatuur

Wanneer je buiten sport is het belangrijk om rekening te houden met het weer. In de winter draag je andere sportkleding als in de zomer. Ik geef je wat tips zodat je de juiste kleding passend bij de temperatuur aan kan trekken als je van plan bent om buiten te gaan sporten!

 

In de lente
In de lente kun je het beste een dunne lange legging of een driekwart legging dragen. Hierop draag je een dun shirt met mouwen en eventueel een jasje tegen de wind of regen. Tijdens het rennen kun je dit jasje uittrekken wanneer je het te warm krijgt.

 

lente

 

In de zomer
In de zomer is vaak één laag al voldoende als het lekker weer is. Je kunt kiezen voor een driekwart legging of een korte legging. Hierop kun je allerlei leuke tops dragen met vrolijke printjes en leuke kleurtjes. Bij harde wind kan je eventueel nog een jasje dragen. Als de zon schijnt kun je het beste geen zwarte sportkleding dragen, maar kiezen voor lichte kleuren. Bij enorme hitte is het ook beter om in de vroege ochtend of late avond te gaan sporten, dan is het een stuk minder warm.

 

zomer

 

In de herfst
In de herfst kun je kiezen voor een driekwart legging of een dunne lange legging. Bij temperaturen onder de 7 graden kun je beter kiezen voor een lange legging, de kou is namelijk niet goed voor je spieren. Hierop draag je dan een dun shirt met lange mouwen en eventueel een dun jasje tegen de wind of regen.

 

herfst

 

In de winter
In de winter kun je het beste kiezen voor een wat dikkere, lange legging. Hierop draag je dan een iets dikker shirt met lange mouwen en een jasje tegen wind of regen. Als het erg fris is kun je ook nog kiezen voor een extra laag onder het shirt, hiervoor zijn seamless tops erg fijn. Een hoofdband kan fijn zijn om je oren warm te houden en eventueel kun je speciale hardloophandschoenen aan doen. Het is dus belangrijk om meerdere lagen te combineren met elkaar, dit wordt ook wel het laagjessysteem genoemd.

 

winter

 

Het hele jaar door
Het dragen van de juiste sportbh is het hele jaar door van groot belang.

Succes met het uitzoeken van de juiste kleding, ik hoop dat ik je er een beetje mee heb kunnen helpen!

  • Elana

    Leuk! Ik train voor de halve marathon en mijn moeder is gelukkig sportcoach en zorgt dat ik de goede kleding draag. Blijft soms lastig peilen met het weer in Nederland :)

    Liefs,
    http://www.justmyfascinations.nl

  • Michaela

    Wat een leuke outfits heb je samengesteld! In de winter sport ik vaak binnen, maar met bovenstaande outfit kan ik daar wel eens verandering in brengen ;)