Blijven sporten op vakantie: zo doe je dat!

Op vakantie is sporten nogal iets dat er gemakkelijk bij in schiet. Tussen de toeristische uitstapjes, relaxmomenten aan het strand en de enorme ontbijtbuffetten door komt er vaak gewoon niet van.

Toch is het belangrijk voor je conditie om te blijven sporten op vakantie. Dit voorkomt de teleurstelling als je terugkomt van vakantie en je conditie achteruit is gegaan. En je kan meteen al dat lekkere eten er een beetje af sporten zodat je er optimaal van kan genieten! Met deze tips maak ik het sporten tijdens je vakantie een stukje gemakkelijker.

1. Informeer van te voren naar de mogelijkheden
Hardlopen is een sport die je eigenlijk overal kan doen, maar tegenwoordig zijn er bij steeds meer hotels, vakantieparken en campings ook fitnessruimtes aanwezig. Bekijk op de site wat de mogelijkheden zijn en of er in de buurt een sportschool of sportpark is. Soms worden er ook yoga lessen gegeven of lessen in het zwembad kunnen ook heel leuk zijn om aan mee te doen. Baantjes zwemmen kan natuurlijk ook altijd nog.

2. Ga ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg
Overdag lopen de temperaturen vaak hoog op. Dat maakt het sporten een stuk minder toegankelijk. Daarom kan je het beste in de ochtend of in de avond sporten, het is maar net wat je fijner vindt.

 

_F7Q1978

 

3. Doe je sportschoenen aan in het vliegtuig
Sportschoenen nemen veel plek in beslag in je koffer. Het beste kan je ze daarom gewoon aandoen tijdens de reis. Zo bespaar je een hoop ruimte in je koffer en heb je ook nog eens comfortabele schoenen aan.

4. Gebruik je sportschoenen als wandelschoenen
Je sportschoenen kan je natuurlijk ook gewoon dragen als je op vakantie gaat wandelen. Dan hoef je niet ook nog eens sneakers mee te nemen, dat scheelt weer in de kofferruimte.

5. Neem 1 sportoutfit mee en was tussendoor.
Om ruimte te besparen kan je maar één sportoutfit meenemen en een klein flesje wasmiddel. Op vakantie kan je dan tussendoor je sportkleding wassen, of misschien zijn er wel mogelijkheden om kleding te wassen bij je vakantiebestemming.

6. Wees wat minder streng voor jezelf
Als je normaal 5 kilometer rent, kan je op vakantie ook prima maar 3 kilometer rennen. Als je maar blijft bewegen. Op die manier kan je blijven bewegen maar toch ook genieten van het rustige vakantieritme.

7. Probeer vermaak en sporten te combineren
Je kan op vakantie allerlei leuke dingen doen waarbij je tegelijkertijd beweging krijgt. Zo kan je gaan wandelen, zwemmen, badmintonnen, tennis, dansen, fietsen en nog veel meer. Op die manier is het helemaal niet vervelend om te sporten op vakantie.

8. Vergeet jezelf niet in te smeren
Een beetje een inkoppertje, maar dit is toch echt iets wat je niet wil vergeten…

Ga jij sporten op vakantie?

 • Kaylee Roxanne

  Goeie tips, vooral om je sportschoenen ook als wandelschoenen te gebruiken. Dat bespaart lekker veel ruimte waardoor je meer plek heb voor zomerse jurkjes en twintig verschillende bikini’s ;)

  • womoda

   Precies! :)

 • Vlijtig Liesje

  Ik ben gewoon blijven hardlopen. Ik wil dat niet missen. Hoogstens ga ik iets later van huis ’s ochtends.

  Huisvlijt

 • Nicole van Tilburg

  Vooral bij stedentrips loop ik al snel vrij veel, en omdat er zoveel te zien is heb ik het meestal niet eens in de gaten! Maar goede sportschoenen meenemen is echt een handige tip, ga ik volgende keer zeker doen!