Hoe je tijdens het shoppen kan sporten

Zou het niet ideaal zijn om tijdens je shoptrip meteen je spieren aan het werk te zetten? Een perfecter multitask moment kan ik niet bedenken!

Offline shoppen
De meeste beweging krijg je natuurlijk als je écht de stad in gaat in plaats van je nieuwe outfit in je digitale winkelmandje te stoppen!

giphy

Oefeningen tijdens het wachten
Aan het wachten bij de paskamers? Probeer dan een aantal oefeningen, waar je niet veel ruimte voor nodig hebt, te doen terwijl je in de rij staat.
Zo kan je bijvoorbeeld Butt Clenchers doen. Druk je billen stevig tegen elkaar alsof je een windje binnen probeert te houden. Hou dit een paar seconden vast, laat het los en herhaal het weer.
Je kan ook een aantal Stomach Vacuums doen. Bij deze oefeningen pers je alle lucht uit terwijl je je navel naar je ruggengraat probeert te drukken.
Wacht je op een vriendin die aan het passen is en is er geen stoel? Probeer dan een wall-sit te doen!

giphy (5)

Zelf een andere maat halen
In plaats van een medewerker of een vriendin te vragen om een andere maat voor je te pakken, kan je dit natuurlijk ook zelf doen. Zo heb je weer een paar stappen extra gezet! Deze oplossing is misschien niet altijd geschikt, bijvoorbeeld wanneer je aan het shoppen bent voor lingerie…

giphy (6)

De manier van je tasje vasthouden
In plaats van je tasje langs je lichaam vast te houden, kan je deze gebruiken om je biceps te trainen door je elleboog 90 graden te buigen en in je zij te duwen terwijl je je handpalm omhoog houdt. Wissel regelmatig van kant. Wil je meer gewicht? Draag dan ook het tasje van je vriendinnen.
Het ziet er misschien raar uit, maar shopping is niet alleen een cardiotraining maar ook krachttraining!

giphy (4)