10 leugentjes om bestwil die we allemaal wel eens gebruiken

Leugentjes om bestwil gebruiken we allemaal wel eens. Soms om jezelf te redden, soms om een ander te redden. Hier een aantal veel voorkomende leugentjes om bestwil!

 

1. Nee, ik was al wakker hoor!
Wanneer je om 11 uur ’s ochtends op zondag wakker gebeld wordt omdat je hebt besloten om eens een keer flink uit te slapen, en je probeert je half slaperige stem te verbergen door heel vrolijk de telefoon op te nemen.

 

1

 

2. Ja, het is heel lekker
Toegeven dat je iemand zijn creatie uit de keuken niet zo lekker vindt blijft toch altijd een lastig puntje. Soms is het beter om maar gewoon te zeggen dat je het lekker vindt. Kijk hiermee uit, want er is een kans dat je het dan vaker voorgeschoteld krijgt…

 

2

 

3. Heb je een nieuwe jurk? Ja. Oh, mooi!
Ja, hier kan ik eigenlijk niet zoveel over zeggen. Smaken verschillen. Het is niet altijd nodig om te zeggen dat je de nieuwe jurk van je vriendin afschuwelijk vindt.

 

3

 

4. Het sporten ging heel goed!
En dat vertellen we ook als het wat minder goed ging… Hoeft niemand te weten toch? En de volgende keer ga je weer knallen!

 

4

 

5. Wat een leuk cadeau!
Terwijl je met een enorme neplach de zesde fles douchegel op één avond uitpakt probeer je de gever enthousiast te bedanken en niets te laten merken. Je voorraad is in ieder geval flink aangevuld.

 

ezgif-884556273

 

6. Oeps, vergeten!
Dit zeggen we ook wanneer we het ‘expres’ vergeten zijn. Ja sorry, maar soms heb je ergens gewoon echt geen zin in. En dat is dan weer een beetje lullig om te zeggen.

 

6

 

7. Ik ben ziek
Ja… Geef maar toe. We hebben ons allemaal wel eens ziek gemeld terwijl we dat niet echt waren. Zolang je dit maar niet te vaak doet want dan begint het misschien op te vallen. En dan blijft het ook geen leugentje om bestwil meer.

 

7

 

8. Nee hoor, ik ben niet moe
Gaap, gaap, gaap. Mag er misschien een raam open? Er is vast te weinig zuurstof in deze ruimte, daarom ben ik zo aan het gapen. Ik ben helemaal niet moe.

 

8

 

9. Ik ben onderweg!
Terwijl je nog niet eens vertrokken bent, je schoenen nog niet aan hebt en nog aan het treuzelen bent voor de spiegel. Gelukkig ben je zo snel als de wind. En standaard 5 minuten te laat.

 

9

 

10. Ik heb er nog geen één op
Nee, je wil er gewoon nog één en hoopt dat niemand het merkt. Helaas werkt dit trucje niet zo goed als dat ik zou willen…

 

10

 

Welke leugentjes om bestwil gebruik jij wel eens?