10 dingen die je alleen maar op vakantie doet

De zomervakantie is aangebroken. Wij Nederlanders vertrekken massaal naar warme landen om daar heerlijk tot rust te komen. Stiekem zijn er een heleboel dingen die wij dan allemaal doen…

1. Iedere dag een ander ijsje uitproberen.
Ze hebben zoveel verschillende soorten en keuzes maken is ongelofelijk moeilijk. Want ja, hoe kan je nou kiezen tussen watermeloen, mango, chocolade, perzik en aardbei? Bovendien, je bent er maar één keer toch?

1

 

2. Midgetgolven
Midgetgolven is echt een typische vakantiebezigheid. Op heel veel vakantieparken is een midgetgolf baan aanwezig en als je toch nog niets had gepland, is een middagje midgetgolven altijd gezellig.

2

 

3. Foto’s maken van allerlei mooie gebouwen
Ja, ook van gebouwen waar je een week later de naam al niet meer van weet. Of misschien zelfs de naam niet van wist terwijl je de foto maakte (ssst, niet doorvertellen).

3

 

4. Post versturen.
Iets waar je normaal nooit tijd voor hebt, maar op vakantie gelukkig wel. Plotseling heb je de adressen van je vriendinnen nodig, want een kaartje sturen als je op vakantie bent hoort erbij!

4.2

 

5. Smsjes versturen
Het internetloze leven is weer aangebroken. De tijd van whatsappen is eventjes voorbij, dus begin je maar smsjes te versturen. Je wil toch wel enigszins in contact blijven met de buitenwereld.

5

 

6. De hele dag in het zwembad blijven
Alle glijbanen uitproberen, of gewoon lekker op een ligstoeltje liggen en naar leuke mannen gluren. Als je een stoeltje hebt kunnen veroveren, wat ook vaak nog een hele strijd is.

6

 

7. Lezen
Alle boeken lezen waar je normaal nooit tijd voor had. Heerlijk op het strand of bij het zwembad (dan moet je wel tegen het lawaai van schreeuwende kinderen kunnen). Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker een muziekje opzetten!

10

 

8. Geen verplichtingen hebben.
Geen internet betekent vaak geen verplichtingen. Misschien neem je geen laptop mee en aan je mobiel zal je ook niet veel hebben zonder internet. Dit betekent dat je gewoon lekker kunt doen waar je zelf zin in hebt zonder dat iemand je lastig valt via je mobiel of laptop.

8

 

9. Schelpen zoeken
Op het strand kom je prachtige schelpen tegen, die je echt niet kan laten liggen. Uiteindelijk doe je er niets mee en misschien neem je ze zelfs niet eens mee naar huis, maar het zoeken zelf gaf je veel plezier.

9v3

 

10. Een ritje maken op de bananenboot
Die leuke bananenboot, die altijd op het einde omkiept. Vooral als je met een groep op vakantie bent is dit een veel voorkomende activiteit.

7

 

Welke dingen heb jij wel eens gedaan op vakantie?